DOUGLAS ekspertė dalinasi makiažo šepetėlių magijos paslaptimis

 

Norint sukurti tobulai atrodantį įvaizdį, kokybiški makiažo šepetėliai yra tokie pat svarbūs kaip ir pačios makiažo priemonės. Makiažo šepetėliai - tarsi burtų lazdelė padedanti sukurti tobulą makiažą. Tarptautinio kosmetikos ir parfumerijos tinklo DOUGLAS makiažo ekspertė Julija Biveinienė teigia, jog tinkamai parinkti šepetėliai ne tik padės išvengti „neskaniai“  atrodančio makiažo, bet ir leis makiažo priemonėms tinkamai atsiskleisti bei pabrėš jūsų grožį!

 

Grožio prekių parduotuvėse - gausus asortimentas įvairiausių šepetėlių, išsiskiriančių dydžiu, forma, kirpimais bei šereliais. Šis šepetėlių gidas ir J. Biveinienės rekomendacijos padės nepasimesti gausioje pasiūloje ir išsirinkti tinkamą ir kokybišką variantą.

 

KAIP IŠSIRINKTI KOKYBIŠKĄ ŠEPETĖLĮ?

 

  • Šepetėliai turi būti švelnūs ir minkšti, tačiau patys šereliai – tvirti, bet jokiais būdais ne kieti. Plauko švelnumą išbandykite teptuku braukdami per vidinę delno pusę. Turėkite omenyje, kad ant veido šerelių šiurkštumą jusite dar labiau.

 

  • Šereliai turi būti nukirpti lygiai ir vienodai. Ant šepetėlio neturi būti pavienių, kyšančių ar krentančių plaukelių. Plaukelių kokybę galite patikrinti švelniai patraukiant šerelius.

 

  • Kotelis turi būti tvirtas, patogaus rankai dydžio, ne per sunkus. Šis taip pat turi būti tvirtai pritvirtintas ir neklibėti.
 

KOKĮ ŠEPETĖLĮ RINKTIS IR KADA?

Pirmasis makiažo žingsnis atliekamas su pagrindo šepetėliu

Kuo geriausia tepti makiažo pagrindą? Kempinėle, šepetėliu ar pirštais? Makiažo kempinėlės gražiai ir tolygiai padengia veidą pudra, tačiau itin daug makiažo pagrindo susigeria į kempinėlę. Tepant pudrą pirštais turite būti itin atsargūs dėl nešvarumų, kuriuos galite perkelti ant odos. Taip pat verta žinoti, kad jūsų pirštai niekada nebūsite tokie švelnūs kaip šepetėlio šereliai ar kempinėlės potėpiai. Anot J. Biveinienės, šepetėliu veidas padengiamas greitai ir lengvai. Jei šiš tinkamai prižiūrimas, šepetėlis - tai ir higieniškiausia makiažo pagrindo dengimo priemonė. Makiažo pagrindo šepetėliai turi tankiai suspaustus šerelius ir puikiai paskirsto skystą pagrindą nepalikdami dryžių.

Užfiksuokite makiažą pudros šepetėliu

Pudros šepetėlis - tai didesnis ir ilgesnius šerelius turintis švelnus šepetėlis, kurio pagalba lengvai ir tolygiai paskirstysite birią arba kompaktinę pudrą.

Suformuokite veidą kontūravimo šepetėlio pagalba

Optiškai padidinkite arba sumažinkite norimas veido sritis naudojant kontūravimo priemones bei šepetėlius. Tokie šepetėliai yra plokštesnį, griežto pjūvio, tarsi nukirsti. Kampuotas šepetėlis su tankiais, minkštais šereliais leis paimti reikiamą kiekį priemonės ir apsaugos nuo nereikalingo byrėjimo.

 

Suteikite veidui gaivumo naudojant skaistalų šepetėlį

Skaistalų šepetėlis - kupolo formos, su ilgais, švelniais šeriais, naudojamas tepti pudrai. Skaistalų labai lengva padauginti ir sugadinti visą makiažą, tad itin svarbu, jog šepetėlis nepaimtų produkto per daug, o šereliai lengvai jį išsklaidytų.

Svarbiausias akcentas - spindinčios akys!

Pasak ekspertės, akių šepetėlių pasirinkimas yra bene pats didžiausias, tad juos rinkitės pagal savo poreikius ir sugebėjimus. Na, o į “must-have“ sąrašą įtraukite bent šiuos tris. Šešėliams dengti rinkitės universalų, plokštesnį šepetuką. Pravartu turėti vieną mažesnį, trumpų šerelių šepetėlį įvairiems padailinimams arba apatinio voko paryškinimui. Akių makiažui užbaigti ir išsklaidyti rinkitės purų, pakankamai ilgais iš visų pusių vienodai apvaliais šereliais šepetėlį.

Galiausiai, švarūs šepetėliai – švari oda!

Ar žinojote, jog reguliariai nevalomi šepetėliai yra puiki terpė kauptis bakterijoms? Ypatingą dėmesį skirkite makiažo pagrindo bei maskuoklių šepetėliams – juos itin mėgsta šios bakterijos. Pavojui kelia užkirsite šepetėlius bent kartą per savaitę plaudami specialiu muilu. Žinoma, tikriausiai norite, kad įsigyti šepetėliai liktų nepakitę ir tarnautų kuo ilgiau. Tai vėlgi priklauso nuo tinkamos šepetėlių priežiūros ir naudojimo.

Makiažas makiažo patarimai Profesionalūs patarimai

GROŽIO PASAULIS DABAR DAR ARČIAU TAVĘS!

Atsisiųsk mūsų programėlę!