Jam ploja moterys

Straipsnis iš DOUGLAS 2020 ruduo/žiema žurnalo.

Agnė Pačekajė. Nuotraukos Vytenio Kriščiūno.

 

Sunku patikėti, bet žinomas grimo meistras, DOUGLAS makiažo ekspertas Povilas Staniulionis (28) kažkada vos netapo į baltą chalatą įsispraudusiu laboratorijos darbuotoju. Kaip Povilas virto grimo virtuozu, kurio darbus išvydusios moterys kaipmat išduoda savo meistrus ir skuba pas jį? Kokiomis mados tendencijomis verta sekti? Ar vyrams reikalingas makiažas ir kokia kosmetikos priemonė be išimties turėtų būti kasdienės rutinos dalis, jei nenorime per anksti pasenti.

– Kokie buvo jūsų pirmieji žingsniai grožio srityje?

– Esu kilęs iš Varėnos. Ten pirmą kartą ir pabandžiau kurti makiažą, žinoma, dar nerimtai – ant draugių veidų. Jei reikėdavo, padažydavau ir mamą. Man sekėsi, patiko, bet nemaniau, kad su grožiu susiesiu gyvenimą. Įstojau į Vilnių mokytis chemijos – visada mėgau tiksliuosius mokslus. Net svarsčiau apie mediciną. Galbūt šiuo metu būčiau sėdėjęs laboratorijoje tarp vaistų buteliukų, tačiau gyvenimas sudėliojo savaip.

 

– Kaip hobis virto pagrindiniu pajamų šaltiniu?

– Nedėjau pastangų, kad išgarsėčiau kaip makiažo meistras. Tiesiog gyvenimas mane įstūmė į šią sritį. Vieną dieną dar dariau mėgėjiškus makiažus, kitą apsidairiau ir supratau, kad esu makiažo meistras, turiu daug klienčių, dirbu keliuose darbuose, gaunu puikų atlyginimą ir net nebenoriu tos chemijos ar medicinos. Juk taip gera, kai matai, kaip moteris tavo rankose pražysta, atrodo kaip geriausias savo pačios variantas.

 

– Lietuva apie jus išgirdo, kai pristatėte makiažus, kur stulbinamai pakeisdavote dažomų moterų veidus.

– Tuo metu pasaulyje buvo madingi radikaliai moterų bruožus transformuojantys makiažai, kai pasistengęs kone kiekvieną galėjai paversti panašia į Kim Kardashian. Lietuvoje to niekas nedarė. O aš pabandžiau ir pavyko.

 

– Kaip gyvenate dabar? Kas pasikeitė nuo pirmųjų karjeros žingsnių?

– Dabar ne tik kuriu makiažus, bet ir ėmiau dėstyti apie tai kursuose, vedu seminarus. Pusmetį džiaugiuosi naujomis pareigomis DOUGLAS kompanijoje. Kuruoju visus su makiažu susijusius žmones. Nepaprastai įdomi patirtis – juk tai pirmasis mano darbas ofise.

 

– Kokio tipo moterys renkasi jus kaip meistrą?

– Nežinau, kodėl, bet mane renkasi ne tos, kurios retai dažosi pas specialistus, priešingai. Neretai nauja klientė sako: išbandžiau septynis meistrus, pagaliau atėjau pas tave. Būna, dirbu ir jaudinuosi – ką gi čia tokio padaryti, juk iš manęs tiek tikisi. Bet jei moterys grįžta, vadinasi, lieka patenkintos.

 

– Ar neliūdna, kad makiažo meistro kūriniai tokie laikini?

– Smagu būti kitų žmonių švenčių, fotosesijų, svarbių gyvenimo įvykių dalimi, jų atsiminimai išlieka labai ilgai. Juk sukuriu kažką gražaus, tai, kas džiugina, kelia nuotaiką, didina pasitikėjimą savimi. Labai daug mano kūrinių lieka įamžinti ir nuotraukose, žurnalų fotosesijose. Galų gale net klientėms duoti patarimai turi didelę ilgalaikę prasmę.

 

– Kokių patarimų jūsų prašo?

– Ne tik apie tai, kokius kremukus pirkti ar naudoti, bet ir kaip pasielgti vienoje ar kitoje gyvenimo situacijoje. Konsultuojasi dėl grožio procedūrų – kokias verta darytis, kokias ne, į kokį manikiūro meistrą, kirpėją, plastikos chirurgą kreiptis. Aš juk matau, kaip klientė atrodo, kas jai padaryta – ar kokybiškai, ar gražiai. Paklausiu, kur darėsi, ir žinau – rekomenduoti kitoms ar kaip tik patarti į tą specialistą nesikreipti. Pavyzdžiui, jei moteriai nesaikingai paputlintos lūpos, nenorėčiau, kad ir kita mano klientė eitų ten pat.

 

– Ar tiesa, kad makiažo meistrai jaučiasi tarsi kunigai klausykloje – sužino tiek paslapčių, kiek klientės neretai neišduoda net artimiausioms draugėms?

– Tikrai taip! Makiažo meistras yra ir geras psichologas. Ir, patikėkite, dažniausiai tai nebūna linksmos paslaptys. Persimetame keliais madingais sakiniais apie keliones, o paskui jau lauk kokios didelės bėdos ar paslapties, nuo kurios plaukai šiaušiasi. Svarbu svetimų problemų sau neprisiimti.

 

– Koks makiažas dabar madingas?

– Toks, kuris išryškina gražiausius moters bruožus, bet nepakeičia jos veido. Kai ji atrodo pasidažiusi, bet nepersidažiusi. Tie laikai, kai visos norėjo smarkiai transformuotis ar priminti pasaulines žvaigždes, jau praeityje. Jei kas siūlys taip padažyti, atsisakykite.

 

– Ką patartumėte moterims, kurios ieško madingų kosmetikos priemonių?

– Reikia nesivaikyti madų, o rasti būtent jums tinkančias priemones. Draugės kremai ir pudros gali jums netikti. Vienai hailaiteriai tinka, kitai atrodo pigiai. Vienai tamsiai padažytos lūpos – tiesiog wow, kitai – klaiku. Kiekvienas žmogus unikalus, tad ir dažantis, prižiūrint odą neverta eiti su minia. Vienintelis patarimas, kurio visoms iki vienos derėtų laikytis, – privaloma odą saugoti nuo saulės. Kiekvienu metų laiku. Kasdien. Be išimčių. Nes saulės spinduliai – vienintelis faktorius, kuris mus ypač sendina. Kai dabar prisimenu, kaip paauglystėje su klasiokais eidavom į soliariumą ir varžydavomės, kas daugiau įdegs, baisu darosi. (Juokiasi.)

 

– Kaip manote, ar vyrams verta darytis makiažą?

– Griežtai ne. Moterį pudra puošia, vyro ne. Vestuvėms, fotosesijai – ok, kamera diktuoja kitas taisykles. Bet kasdienai tikrai nerekomenduoju.

 

– Kas turėtų būti kiekvienos save prižiūrinčios moters kosmetinėje?

– Blakstienų tušas – duoda efektą, atveria akis, paryškina žvilgsnį. Maskuojamoji priemonė – bent jau makiažo pagrindas, o gerai ir maskuoklis paakiams. Kas nors antakiams ir lūpoms. Viskas. Kitkas jau pagal jūsų poreikį, įpročius, pomėgius, stilių.

 

TOP 5 dalykai

 

          pagal Povilą

 

 – Šalis, kurioje norėtumėte gyventi, jei tektų išvykti iš Lietuvos?

– Amerika. Kasmet ten praleidžiu po mėnesį, nes patinka jų kultūra, laisvumas, pagarba žmogui. Jaučiu didelį malonumą ten apsipirkdamas – kartais tai darau, net jei nieko labai ir nereikia, vien tam, kad pasimėgaučiau tobulu pardavėjų bendravimu. Galėčiau gyventi bet kuriame JAV didmiestyje, visur jaučiuosi puikiai.

 

– Filmas, kurį rekomenduojate pamatyti.

– Paskutinis įsiminęs – „Ištraukti peiliai“. Detektyvas, mistika, trileris, labai geras. Negaliu žiūrėti komedijų ir miuziklų.

– Kam negaila pinigų?

– Niekam. Jei kažko labai užsinoriu, perku. Kad ir kiek kainuotų. Nes tikrai retai pasitaiko, kad pamatau ir iškart patinka.

 

– Kas jums padeda atitrūkti nuo realybės?

– Kelionės. Ir vėl vadovaujuosi ta pačia taisykle – jei pamatau gražų viešbutį, užsisakau jame kambarį. Kiti miega kuo paprasčiau, nes neva keliaujant nakvynė ne esmė. O aš manau priešingai. Žmogus turėtų nakvoti tokiuose viešbučiuose, kurie būtų geresni nei vieta, kurioje jis gyvena. Kuo geresni? Gražia aplinka, vaizdu pro langa, komfortu, kurio kol kas negali sau leisti. Gyvenk geriau nei realybėje ir atitrūksi nuo realybės – toks mano kelionių moto.

 

– Kaip atrodytų ideali diena pagal jus?

– Ilgai miegočiau – mažiausiai iki 11-os, bet pageidautina iki vidurdienio. Tada eičiau skaniai, kokybiškai pavalgyti. Paskui nuvažiuočiau į gražią vietą pasivaikščioti, pažiūrėčiau gerą filmą, vakare dar pagulėčiau vonioje, užsidėčiau veido kaukę ir eičiau švarioje baltoje patalynėje miegoti.

Įkvepianti istorija

GROŽIO PASAULIS DABAR DAR ARČIAU TAVĘS!

Atsisiųsk mūsų programėlę!