Kaip atgaivinti ir paruošti veido odą vasarai?

 

Artėjant vasarai visi nekantraujame ir džiaugiamės, kad pagaliau galėsime maudytis saulės voniose ir įgauti taip trokštamą bronzinį įdegį. Tačiau žiemos šalčių ir vėjų, sauso patalpų oro išvargintai odai saulės spinduliai gali būti ypač žalingi. Temperatūros kaita paveikia ne tik odos paviršių, bet ir gilesnius jos sluoksnius. Todėl, jei norime išvengti odos išsausėjimo, jautrumo aplinkos faktoriams ir senėjimo žymių, turime tinkamai paruošti odą vasaros sezonui. DOUGLAS odos priežiūros ekspertė Žydrūnė Miliukaitė dalinasi naudingais patarimais kaip tinkamai pasirūpinti savo veido oda prieš vasarą.

SPF Priemonė

Tai, ką dauguma buvome primiršę, laikas traukti iš spintelių. Aktyvusis saulės laikas jau prasidėjo, todėl kasryt veido priežiūros rutiną privalo užbaigti kosmetika su apsauginiu filtru. UV spinduliai sukelia net apie 80% odos foto senėjimo požymių. Turinčioms jautrią arba riebią odą siūlome rinktis mineralinius filtrus, kurie tinkami lepiai odai ir nesukels bėdų probleminei. Šį darbą puikiai atliks LUMENE "Arctic Hydra Care Protecting Day Fluid SPF 30"sudėtyje esantis šiaurinių sėklų aliejai ramina odą, o betainas ir šiauriniai dumbliai suteikia ilgalaikį drėkinimą. 

Idealiai odą saugo miksuoti - mineraliniai/cheminiai filtrai, kurie neutralizuoja UV spindulius tiek nuo odos paviršiaus, tiek patekusius į gilesnius sluoksnius.  DOUGLAS "Sun Protection Stick Face And Sensitive Areas SPF 50tobulai apsauko veidą ir jautrias odos vietas nuo saulės spindulių, tačiau vis tiek leidžia odai įdegti. Sudėtyje esantčios medžiagos skatina melanino gamybą, kuris užtvirtina natūralų ir ilgalaikį įdegį. 

Patarimas: bet kurią SPF priemonę vakare nuvalykite kaip makiažą ir jokių problemų odai ji nesukels.

 

Šveitimas

Svarbus žingsnis paruošiant odą vasarai – drėgmės balanso atstatymas. Geresnių ir greitesnių rezultatų pasiekti padės odos šveitimas. Susikaupęs negyvų raginių ląstelių sluoksnis daro odą blankia, pavargusia, sausa oda šerpetoja, sumažėja kosmetikos veikliųjų medžiagų skvarbumas ir poveikis. Nušveitus odą pašaliname negyvąsias odos ląsteles, suaktyviname kraujotaką odos paviršiuje, pagreitiname odos regeneracijos procesus.  Šiltuoju periodu rekomenduojame rinktis švelnesnio poveikio, tačiau ne mažiau veiksmingus enziminius šveitiklius. Vienas iš pasirinkimų galėtų būti DERMACOSMETCS produktas: "Multi-Effect Enzyme Peelingsu natūraliais fermentais, kurie pašalina negyvas odos ląsteles. Taip pat verta išbandyti ONE.TWO.THREE. "Radiance Enzyme Peeling" su fermentuotais granatais. 

Kaip alternatyvą stipriems rūgštiniams šveitikliams, vasarą naudokite šveičiamuosius losjonus, pvz.:

DERMACOSMETCS „Multi-Effect AHA & BHA“ šveičiamasis tonikas, kurio sudėtyje yra ne tik glikolio, salicilo, bet ir greipfrutų rūgšties, suteikiančios odai gaivumo ir spindesio efektą. Naudojant 2-3 vakarus per savaitę arba, esant poreikiui, dažniau, žiemos nuvargintą odą atgaivinsime ir sukursime tobulą pagrindą gražiam, tolygiam įdegiui.

 

Gilus drėkinimas kauke

Nušveitus veido odą būtina atstatyti drėgmės balansą. Momentiniam rezultatui geriausia rinktis stipriai drėkinančią lakštinę kaukę.  Ji suveiks kaip stipri, gero serumo dozė. Nuostabus pasirinkimas prieš ypatingas progas, darant makiažą. Odą ne tik sudrėkinsime, bet ir nuraminsime pasirinkę kaukę, praturtintą alaviju. Po šveitimo būtent tokios atgaivos ir trokšta oda. Ekspertai siūlo išbandyti veganišką PUREDERM lakštinę kaukę, kuri pamaitins ir atgaivins odą. Kaukės pakuotė pagaminta iš atsinaujinančių išteklių, todėl šis produktas puoselėja ne tik odą, bet ir gamtą. Problematiškai ir riebiai odai naudokite drėkinančią kaukę su porų sutraukimo efektu, ji suvienodins veido toną ir sušvelnins nelygumus. Tokį produktą galite rasti Korėjietiškos kosmetikos linijoje ERBORIAN – žaisminga, drugelio formos kaukė Pink Shot Mask pakels nuotaiką Jums ir Jūsų odai! Kaukės sudėtyje esantis glicerinas drėkina odą, o baltojo gluosniu žievės ekstraktas odai suteiks elastingumo ir tvirtumo. Be to, persimonų lapų ekstraktas sutrauks išsiplėtusias poras.

Nakčiai rinkitės kreminės tekstūros nenuplaunamas drėkinančias kaukes, kurios suteiks ilgiau išliekantį efektą. Pavyzdžiui, DOUGLAS "Hydrating Sleeping Masklepins ir vitaminais maitins jūsų odą nakties metu. Ryte oda bus švelni, sudrėkinta ir žvilganti. 

Serumas

Nušveista ir sudrėkinta oda jau mums dėkoja, tačiau geram odos imunitetui ir sveikatai, kaip ir kūnui, reikia vitaminų. Tyrimai rodo, kad oda įgauna sveiką ir tolygų atspalvį ją prisotinus mineralais ir vitaminais. Vienas iš tinkamiausių vasarai yra vitaminas C, jis skaistina odą, gerina odos būklę, aktyvindamas kolageno gamybą, didina odos elastingumą. Vasarą itin svarbi šio vitamino ypatingoji galia – stiprus antioksidacinis poveikis, neutralizuojantis UV spindulių bei kitų aplinkos poveikių žalą. Po serumo, būtinai sudrėkinkite veidą sau tinkamos tekstūros drėkikliu. Neužmirškite pasirūpinti apsauga nuo saulės. Vienas iš pagalbininkų galėtų būti KYLIESKIN Vitamin C Serum, kurio sudėtyje ne tik gausu vitamino C, bet ir kitų ingredientų, padėsiančių sustiprinti natūralų apsauginį barjerą ir išlaikyti drėgmę odoje. Serumas užbaigs Jūsų odos pasiruošimą vasarai.

 

Vasara – laikas, kai norime pailsėti ir turėti kuo mažiau rūpesčių, juk taip nostalgiškai jos laukiame. Kol ji dar neatėjo, paruoškime savo odą taip, kad įgautume gražų, tolygų įdegį, pasitikėtume savimi ir išties neturėtume jokių rūpesčių!

odos priežiūros ritualai Profesionalūs patarimai veido odos priežiūra

GROŽIO PASAULIS DABAR DAR ARČIAU TAVĘS!

Atsisiųsk mūsų programėlę!