Kaip tinkamai prižiūrėti odą ir užmaskuoti veido raudonį žiemą?

 

Atėjus žiemai, kartu su dideliais orų pokyčiais ateina laikas keisti ir odos priežiūros bei jos trūkumų maskavimo įpročius. Žvarbiuoju sezonu kone kasdien susiduriame su odą varginančiu šaltu oru, žemu drėgmės lygiu ir dideliu vėju lauke. Šie veiksniai, kaip ir padidinta kambario temperatūra ar karštas dušas, pašalina odai taip reikalingą drėgmę, susilpnina jos natūralų apsauginį barjerą. Staigi temperatūrų kaita skatina kapiliarus susitraukti ir išsiplėsti, todėl veido oda ima rausti.

Į raudonį linkusi oda reikalauja ypač atidžios priežiūros – netinkami produktai šią odos problemą gali dar labiau suaktyvinti ir sukelti didesnių bėdų. Paraudusios odos maskavimas žiemos sezonu, ypač dėvint kaukes, gali tapti nemenku iššūkiu, todėl svarbu pasirūpinti tinkama jos priežiūros rutina.

Kosmetikos ir parfumerijos tinklo DOUGLAS ekspertė Žydrūnė Miliukaitė paruošė 6 žingsnių paruoštuką, kuris padės tinkamai prižiūrėti ir užmaskuoti raustančią odą spaudžiant žiemos speigui.

1. Plaukite veido odą itin švelniu ir drėkinančiu veido prausikliu

Glicerinas yra vienas efektyviausių natūralių drėkiklių, kuris padeda palaikyti odos drėgmės balansą, stiprina apsaugines odos funkcijas. Keramidai yra lipidai, randami ląstelės membranoje. Jie, kartu su kitomis riebiosiomis rūgštimis, sudaro nepralaidžią plėvelę, taip padėdami išlaikyti drėgmę ir užtikrina, kad odos barjeras nebūtų pažeistas. Prausikliai, kurių sudėtyje yra šių elementų, puikiai tinka naudojimui žiemą, kuomet oda netenka daug drėgmės ir yra lengviau sudirginama bei linkusi rausti. 

Viena tokių priemonių yra prausiklis iš KYLIE SKIN kolekcijos Foaming face wash. Šis prabangus putojantis veido prausiklis pripildytas stipriai odą maitinančiu kivių sėklų aliejumi, taip pat vitaminu C ir E, kurie padeda išlaikyti drėgmę ir pagerina odos elastingumą.

 

2. Naudokite lengvą veido toniką, kuris drėkina ir subalansuoja odą

Tinkamas tonikas veikia kaip pirmasis odos drėkinimo žingsnis. Jis ne tik sudrėkina, bet ir suminkština odos paviršių bei normalizuoja jos pH pusiausvyrą. Tačiau būkite budrūs ir venkite veido tonikų, kurių sudėtyje yra alkoholio. Dažnai naudojant tokias priemones, kuriose gausu alkoholio, ilgainiui tikėtinas nemenkas odos išsausėjimas ir tempimo pojūtis, ko ypatingai norime išvengti šaltuoju metų sezonu.

 

3. Integruokite raminantį veido serumą į savo rutiną

Serumas yra labai svarbus žingsnis apsaugant veido odą nuo žiemos agresorių, jei jis yra kupinas koncentruotų ingredientų, kurie tikslingai veikia prieš raudonį. DOUGLAS ekspertė Žydrūnė Miliukaitė šiam žingsniui rekomenduoja PIXI prekės ženklo skaistinamąjį veido serumą Vitamin C Serum, įrodyta, kad vitaminas C ir ferulinė rūgštis mažina žalingą saulės ir laisvųjų radikalų poveikį, padeda odai atgauti gražų atspalvį ir padaro ją glotnesnę.

4. Pasirūpinkite drėkinančiu veido kremu

Tinkamas veido kremas užtikrina dar intensyvesnį drėkinimą bei vandens „užrakinimą“ jūsų odoje, veikiant didelėms temperatūros kaitoms ir ne tik. Kaip ir serumuose, veido kremų sudėtyje reikia ieškoti drėkinančių ir prieš raudonį veikiančių ingredientų. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį, jog kremas būtų tinkamas jautriai ir sudirgusiai odai bei stiprintų odos apsauginį barjerą bei jos imunitetą. „Clinique Redness Solution“ kasdienis veido kremas yra pritaikytas būtent raustančiai ir jautriai odai, kuriai reikia intensyvaus drėkinimo ir raminančio efekto, o odos imuniteto stiprinimu ypatingai stropiai rūpinasi probiotikai, esantys šio produkto sudėtyje.

 

5. Paruoškite odą raudonio maskavimui

Žalia makiažo bazė yra paprastas ir puikus būdas panaudoti spalvų teoriją, siekiant neutralizuoti paraudimą. Kadangi spalvų skalėje žalia spalva yra priešinga raudonai, tai reiškia jog padengus žalią makiažo bazę ant raustančios odos, ši neutralizuoja odos spalvą.

Spalvą koreguojantis kremas Bye Bye Redness iš „it COSMETICS“ visų pirma drėkina ir ramina odą, sumažindamas veido paraudimą ir užtikrindamas ilgalaikį, spalvą koreguojantį padengimą. Jūsų oda bus tinkamai paruošta makiažo pagrindui.

 

 

6. Užmaskuokite veido raudonį makiažo pagrindu

Paskutinis žingsnis, užtikrinantis raustančios odos maskavimą – tai tinkamas makiažo pagrindas. Šis sulygins jūsų odos atspalvį ir suteiks sveikos bei lygios odos efektą. Žiemos sezonu svarbu neapsunkinti odos, tad rekomenduojama naudoti lengvos tekstūros makiažo pagrindus, kurie nekimš porų ir leis odai kvėpuoti. Tuo pačiu, norint veiksmingai paslėpti raudonį, rekomenduojama, jog makiažo pagrindas būtų labiau pigmentuotas. Vienas tokių makiažo pagrindų yra „IT Cosmetics Your Skin But Better CC+ Cream with SPF 50+“. Pripildytas hidrolizuotu kolagenu, peptidais, niacinu, hialurono rūgštimi, antioksidantais ir vitaminais, šis pilno maskavimo makiažo pagrindas puikiai paslepia spuogų randus, raukšles, tamsius paakius, išsiplėtusias poras bei odos raudonį.

Spaudžiant žiemos speigui ir veikiant dažnoms temperatūros kaitoms, svarbu žinoti kaip tinkamai pasirūpinti savo odos sveikata ir išvaizda. Šie 6 naudingi žingsniai padės jums efektyviai prižiūrėti ir užmaskuoti taip kamuojantį odos išsausėjimą ir raudonį šaltuoju metų sezonu.

odos priežiūra žiemą veido priežiūra žiemą

GROŽIO PASAULIS DABAR DAR ARČIAU TAVĘS!

Atsisiųsk mūsų programėlę!