Makiažo ekspertė pataria: kaip lengvai ir greitai pasidaryti kasdienį makiažą namuose

Sveika, spindinti ir natūraliai graži oda dar niekada nebuvo tokia madinga. Natūralus makiažas (angl. no make-up make-up) jau septynis sezonus neišnykta iš pagrindinių grožio tendencijų, šis įvaizdis dar niekada nebuvo toks populiarus kaip dabar. Būtent neutralus įvaizdis pabudina tikrąjį žmogaus grožį ir suteikia pasitikėjimo savimi. Tarptautinio kosmetikos ir parfumerijos tinklo DOUGLAS makiažo ekspertė Julija Biveinienė pataria, kaip paprastai pačioms susikurti tokį makiažą, kad atrodytumėt lyg nepasidažiusi, natūraliai tobulų bruožų.

Svarbiausia – tinkamai paruošti veidą 

Kadangi natūraliam makiažui naudojama minimaliai kosmetinių priemonių, svarbu gerai paruošti veido odą, kad ji būtų glotni ir skaisti. Todėl ekspertė pataria reguliariai valyti ir drėkinti veidą. Kas savaitę nušveiskite veido odą, kad pašalintumėte nuo jos suragėjusių ląstelių sluoksnį, taip oda taps švaresnė ir lygesnė. Mūsų oda turi savybę sausėti, ypatingai tai pasireiškia žiemos metu, kai patalpose ir lauke didelė temperatūrų kaita. Todėl ne mažiau svarbu yra kiekvieną dieną drėkinti odą, kad ji būtų sveika, skaisti ir švytinti. Sudrėkinus veidą palaukite bent kelias minutes kol priemonė susigers į odą ir tik tuomet pereikite prie makiažo priemonių.

 

Naudokite labai lengvą makiažo pagrindą arba pakeiskite jį į kremą su atspalviu


Natūraliam įvaizdžiui rinkitės lengvesnį makiažo pagrindą, geriausia naudoti vandens pagrindo priemones – jos lengvai maskuoja nelygumus bei nesukuria kaukės efekto. 

Jeigu jūsų veido oda yra lygi, vietoj makiažo pagrindo galite rinktis BB ar CC kremą. Patamsėjusius paakius ar ne vietoje iškilusius spuogelius užmaskuokite su maskavimo priemone. 

Žiemą, kai oda pablyškusi, nevenkite naudoti bronzanto. Naudojant šią priemonę, svarbu tinkamai pasirinkti atspalvį ir nepersistengti dengiant veidą, kad atrodytumėte natūraliai įdegusi, o ne pakeitusi odos spalvą. Priemone lengvai padenkite iškiliausias vietas: skruostikaulius, kaktą, smakrą, nosį. Jaunatviškos išvaizdos veidui suteiks skaistalai ir švytėjimo suteikianti priemonė – ją lengvai paskirstykite ant skruostikaulių, nosies galiuko, išsikišusios smakro dalies, kupidono lanko virš lūpos. 

 

Nepersistenkite su antakių ryškinimu – užteks juos sušukuoti ir užtvirtinti formą antakių geliu


Anot J. Biveinienės, antakiai yra viena svarbiausių natūralaus makiažo dalių, nes jie suteikia akims ir veidui išraiškingumo. Vizažistė rekomenduoja nepersistengti ryškinant antakius, jos teigimu, natūraliam makiažui užteks sušukuoti antakius ir užtvirtinti formą bespalviu antakių geliu. 

Jeigu jūsų antakiai labai šviesūs, tuomet galite naudoti želę su spalva, specialistė pataria rinktis vienu arba keletu tonų tamsesnę želė spalvą nei jūsų natūrali antakių spalva. 

Norėdamos žvilgsniui suteikti daugiau gaivumo, galite po antakio lanku švelniai padengti švytėjimo suteikiančios priemonės.

 

Minimaliai paryškinkite akis


Anot J. Biveinienės, akių makiažas natūraliam makiažui nėra būtinas, tačiau jeigu norite akis paryškinti, galite padažyti blakstienas tušu. Jeigu norite akims suteikti daugiau spindesio ir gyvybingumo, vizažistė pataria akies voką padengti šviesia, žvilgančia natūralaus šešėlio spalva. 

Norėdamos pabrėžti akies formą, paryškinkite išorinį akies kampą tamsesniu, smėlio spalvos akių šešėliu. Dar labiau „atverti“ akis padės šviesus spindintis šešėlis prie vidinio akių kampo. 

Patepkite lūpas balzamu


Norėdamos sukurti kuo natūralesnį makiažą, lūpų nedažykite ryškiomis spalvomis. Šiam makiažui užteks lūpas sudrėkinti balzamu – jos atrodys sveikos ir putlios. Jeigu norite kiek išraiškingesnio lūpų makiažo – patepkite jas natūralaus atspalvio blizgesiu.

makiažo pamoka Makiažo pamokos makiažo patarimai Natūralus makiažas Profesionalūs patarimai

GROŽIO PASAULIS DABAR DAR ARČIAU TAVĘS!

Atsisiųsk mūsų programėlę!