THE LOBSTER aromatas - kelionė į saulėtą vasaros pakrantę

Pirmoji pažintis su šiuo aromatu įvyko neįprasto renginio metu. Buvau pakviesta į išskirtinių vynų ir nišinių kvapų degustaciją. Ar tai gali būti suderinama? O taip! Šis aromatų vakaras pakeitė kvapo suvokimą, atrandant naujas formas jam pajusti. Sutikite, kad tiek vyną, tiek mylimą aromata reikia surasti… per uoslę, per istoriją, per žinias. Viena iš atradimo formų gali būti muzika, skirtingi jos stiliai, kurie nukelia į tolimus kraštus, pažadina prisiminimus ir suteikia jausmams dar ryškesnių spalvų. Kiekviena akimirka, kurią girdime ir užuodžiame priklauso tik mums ir ji liks tik su mumis. Uodžiant vieną nišinį aromatą po kito, į salę įėjo JIS! Kitoks, savitas, užburiantis ir tą vakarą mane nukėlęs į viduržemio jūros pakrantę...nes būtent tokia muzika lydėjo THE LOBSTER kvapą. Pirmieji kvapo natų akordai vėlyvą lapkričio vakarą nukėlė mane į saulėtą vasaros pakrantę. Tas jausmas tiesiog užbūrė. Taip aš atradau savo vakaro favoritą.

 

 

Viltingai laukiau šiuolaikinio parfumerijos ženklo MOTH AND RABBIT (MaR) sukurtų nišinių kvepalų THE LOBSTER, pasirodant Lietuvos rinkoje. Ir dabar, kai šį nišinį aromatą galime įsigyti DOUGLAS tinkle, tęsiu pažintį ir draugystę su juo. Tiesa, dabar mano pažintis įgavo dar didesnį gylį. Viduržemio jūra lieka viena mano asociacijų dalimi, tačiau vis labiau šiame kvape jaučiu drėgno miško aromatą. Ar žinot tą jausmą, kai sakome – ar jau jauti pavasario kvapą? Jo nesumaišysi su niekuo – gaivus, drėgnas, gilus, kurį norisi įkvėpti visa krūtine. Lyg tirštos žemės kvapas po lietaus, miške prie upės.

Aromatinė kompozicija atsiveria kerinčiomis pakalnučių natomis, vėsiais žolės atspalviais ir prieskoniniu medienos (viksvuolės) kvapu, kuris visai kompozicijai suteikia rytietiško prieskonio ir smilkalų atspalvio. Tai lyg vėsus šilko prisilietimas prie odos, švelnu, gaivu, lengva. Kvapas, pilnas detalių, kurios skleidžiasi laike. Prasidėjęs švaraus vandens, žydinčių pakalnučių ir samanų natomis ilgainiui įgauna spygliuoto kedro medienos, arnikos, humuso akcentus.

Labai subtili kvepalų pakuotė – juoda, minimalistinė dėžutė, nes visas dėmesys ir pagrindiniai akcentai skiriami aromatui. Markas Bakstonas  yra idealus parfumeris, galintis istorijas paversti kvapniais produktais bei girdėtas istorijas perteikti naujai, per savo kvapnius kūrinius. Šis aromatas buvo įkvėptas Yorgoso Lanthimoso absurdo komedijos „Omaras“, kuri pasakoja apie netolimą ateitį. Joje vieniši žmonės siunčiami į nuošalų viešbutį, kur per 45 dienas turi susirasti sau partnerį, jei ne, bus paversti į pasirinktą gyvūną. Deivą po 11 metų santuokos paliko žmona. Jis išsiunčiamas į viešbutį, o jo pasirinktas gyvūnas – omaras. Šį filmą 2015 metais rodė filmų festivalyje „Kino pavasaris“.

THE LOBSTER tapo mano pavasario atradimu, su juo pasikvėpinus jaučiu lengvą vasaros laukimą. Linkiu ir Tau patirti tai!


 

nišiniai kvepalai

GROŽIO PASAULIS DABAR DAR ARČIAU TAVĘS!

Atsisiųsk mūsų programėlę!