Kas yra odos mikrobioma?

Kai jau atrodo, kad žinai pakankamai, jog būtų sunku save nustebinti, imi ir atrandi neįtikėtiną faktą.

Ar žinojote, kad mūsų mikrobiota (įvairių mikroorganizmų, natūraliai gyvenančių ant mūsų odos, bendruomenė) gali suaktyvinti laimės hormono oksitocino, gyvenančio ir mūsų odoje, sintezę? Tyrimai šioje srityje įgauna pagreitį, taigi, galbūt ateis laikas, kai depresyvias nuotaikas galės pakoreguoti ne vien tabletės, bet ir tinkamai subalansuotos sudėties kosmetika. „Niekada nesakyk niekada...“ 😊

Na, o kol mokslininkai pluša, negaliu nesidžiaugti, jog šiai temai skiriama vis daugiau dėmesio.

Žmogaus MIKROBIOMAS - tai mikroorganizmų (bakterijų, grybelių, virusų) visuma ir jų sąveika su aplinka. Jis susiformuoja per pirmus dvejus kūdikio gyvenimo metus ir pas kiekvieną iš mūsų yra unikalus, kaip pirštų antspaudai.

Mikroorganizmai yra paviršinio hidrolipidinio sluoksnio dalis. Be naudingųjų bakterijų oda negalėtų turėti apsauginės f-jos. Sveikas jų balansas leidžia išlaikyti odą stipria, su vientisu ir tvirtu apsauginiu barjeru, verčia ją greičiau regeneruotis. Vienu žodžiu - rūpinasi odos imunitetu.

Sutrikęs mikrobiomo balansas atveria duris patogeninėms bakterijoms, gali atsirasti uždegimai, sudirgimai, padidintas odos jautrumas, sausumas ir pan. Aknė, rožinė, egzema, dermatitai, taipogi susiję su bakteriniu disbalansu.

KAS STIPRINA ODOS MIKROBIOMĄ? Labiausiai nusipelnę šioje “kovoje” yra prebiotikai - gerųjų bakterijų maistas ir probiotikai - gyvosios bakterijos, kurios turi antioksidacinį, drėkinamąjį, raminamąjį ir daug kitų poveikių. PROBIOTIKAI trukdo pavojingoms bakterijoms “įsisiautėti” ir atstato sveiką odos eko sistemą.

Pvz.: ieškant priemonių aknei gydyti buva atrasta, jog gydant probiotikais, uždegiminių bėrimų sumažėjo net 50%.

Tai akimirka, kai reikia atiduoti pagarbą gamintojams - inovatoriams, jau 15 metų atliekantiems odos mikrobiomo mokslinius tyrimus. LANCÔME Advanced Génifique - seniausiai mūsų turima linija, kurios sudėtis praturtinta 7 prebiotinėmis ir probiotinėmis frakcijomis.

 

 

Kol didžioji dalis gamintojų tik atranda prebiotikų ir probiotikų svarbą odos sveikatai ir grožiui, šis gamintojas didžiuojasi savo bestselerio Advanced Génifique serumo sudėtimi, kuris atsirado po daugiau nei 197 formulės bandymų ir nuo 2009 m. neužleidžia lyderio pozicijų! Šiuo metu jau galiu mėgautis pačia naujausia jo versija. Ir reklamos jam ne itin reikia, tereikia turėti priežastį, pvz. sausą odą su ryškėjančiais kapiliarais, žvarbų vėją ar šaltą žiemą, bent kartą pabandyti juo pastiprinti odą ir... jis natūraliai tampa odos rutinos dalimi 😊.

 

Kad jau užsiminiau apie patirtį su šia linija, tai turiu ir dar kelis „VAUUU“ produktus. Įsimylėjau Advanced Génifique Yeux Light Pearl - jaunystę aktyvuojantį paakių ir blakstienų koncentratą, nes be maloniai vėsinančio metalinio aplikatoriaus poveikio, įspūdį sustiprino akivaizdžiai sustiprėjusios blakstienos (maniau, tai tik vilionė, pasirodo- aminorūgštys dirba 😊), o labiausiai nustebino veido ir paakių lakštinių kaukių poveikis. Šiai akimirkai, dar neradau tokio greito ir akivaizdaus rezultato alternatyvos. Visuomet turiu jas prieš ypatingas progas, nes greitesnio savo grožio reanimatoriaus sunku besurasti. Prisipažinsiu, jog ne vieną kolegę ir draugę jau „užkrėčiau šiuo virusu“ 😊. Tonusas, drėgmė, skaistumas, pasislėpusios raukšlelės ir puikiai „gulantis“ makiažas - toks jų poveikis mano grožiui...

Ir čia tik tas tradicinis-vizualusis emocinio poveikio aspektas. O kas bus tada, kai mokslas išras būdą aktyviai per odą stimuliuoti laimės hormonus? Sakot, mokslinė fantastika? Palaukim ir pamatysim... 😉

 

Save nustebinti visuomet labai malonu... Linkiu to ir jums! 😊


 

išmani odos priežiūra Lancome Lancôme Génifique

GROŽIO PASAULIS DABAR DAR ARČIAU TAVĘS!

Atsisiųsk mūsų programėlę!