Sveiki plaukai – ne mitas, o tiesa

Atėjęs pavasaris veikia tiek mūsų imuninę sistemą, tiek odą ir bendrai sveikatą. Gydytojai ir dietologai šiuo laikotarpiu rekomenduoja šiek tiek pakeisti savo mitybos įpročius, vis įtraukiant imuninę sistemą stiprinančius produktus. Kosmetologai siūlo naudoti drėkinamąsias veido odos priemones ir nepamiršti apie SPF savyje turinčius produktus. Tačiau ką žinote apie plaukų priežiūrą šiuo sezonu?
 
Sausas klimatas ir vis besikeičianti temperatūra turi įtakos ne tik Jūsų plaukų išvaizdai, tačiau ir jų sveikatai. Pavasario laikotarpiu daugelio žmonių galvos oda išsausėja, dėl to atsiranda pleiskanos, o šios skatina plaukų slinkimą. Taip pat nenustembame išgirdę apie praradusius žvilgesį plaukus. Visas šias problemas galima išspręsti, jei tik per šį sezoną rūpinsitės savo plaukais. Pavasarinė plaukų priežiūros rutina yra privaloma, jei norite, kad Jūsų plaukai išliktų žvilgantys ir sveiki. Štai keletas naudingiausių plaukų priežiūros patarimų, kurie padės pasiekti norimą rezultatą.

1. Venkite karščio

 

 

 

Tai, jog už lango oras yra vis dar vėsus, nereiškia, kad jūsų plaukams, reikia papildomos šilumos ar karščio. Tiesą sakant, pernelyg karšto vandens naudojimas arba plaukų džiovinimas džiovintuvu, esant karščiausiam nustatymui, yra pats blogiausias plaukų priežiūros sprendimas. Tai sausina ne tik plaukus, bet ir galvos odą. Vietoj to, turėtumėte plauti plaukus drungnu vandeniu ir kuo dažniau išdžiovinti plaukus natūraliai.

2. Išsirinkite tinkamą šampūną

 

 

Šampūnas yra sukurtas tam tikram plaukų tipui, pagal kurį ir reikėtų rinktis priemones. Plaukų tipai gali būti keli: riebaluota galvos oda, sausa odos galva, mišri galvos oda. Šampūnas kaip žinoma yra skirtas galvos odai, tad nereikėtų priemonių rinktis pagal ką nors kitą. Jei jūsų plaukai yra linkę labai greitai riebaluotis, tuomet jums reikalingos priemonės skirtos riebiems plaukams. Na o jei jūsų galvos oda linkusi sausėti tuomet jums reikalingos priemonės kurios plaukus drėkina. Todėl labai svarbu išsirinkti geriausiai jums tinkančias priemones.

 

3. Naudokite plaukų kondicionierių

Šampūną renkamės ir naudojame galvos odai išplauti, kita itin svarbi ir būtina plaukų priežiūros priemonė - kondicionierius. Jį svarbu naudoti po kiekvieno galvos plovimo šampūnu.
Šampūnuose yra plovikliai, kurie atveria plauko žvynelį, o kondicionierius skirtas tam, kad jį užverti. 
Naudojant kondicionierių plaukai ne tik bus glotnūs, švelnūs ir spindės, tačiau užvėrus plauko žvynelius neleisite kauptis nešvarumams, išsaugosite plaukų spalvą ir naudingus elementus. Nenaudojant kondicionieriaus plauką paliekate pasišiaušusį, neapsaugotą, jie pradeda veltis, išsausėja ir galiausiai ima skilinėti, trupėti.
Priemonę rekomenduojame rinktis pagal plaukų tipą, atsižvelgiant į plaukų būklę, taip jų neapkrausite ir neapsunkinsite.

4. Nepraleiskite kaukės naudojimo

 

 

Kaukė - tai intensyvaus poveikio, koncentruota priemonė skirta intensyviam drėkinimui, maitinimui ar atstatymui. Sudėtyje esančios aktyviosios medžiagos prisotina plaukus ir suteikia ilgalaikį poveikį, todėl jos nerekomenduojama naudoti su kiekvienu plovimu.
Dažnas kaukių naudojimas gali lemti plaukų pūtimąsi, sausumą. Rekomenduojama naudoti kartą per savaitę arba atsižvelgiant į plaukų būklę bei plovimų dažnumą ir dar rečiau (kas 3-4 plovimą).
Kaukę rekomenduojame rinktis pagal jų būklę, atsižvelgiant į tai, ko plaukams labiausiai trūksta.

5. Nepamirškite plaukų aliejaus

 

 

Plaukų aliejaus naudojimas yra būtinybė. Sausa galvos oda ir pleiskanos yra tipinės besikeičiančių sezonų problemos. Tikėtina, kad šios problemos bus minimalios, jei plaukus aliejumi tepsite vieną ar du kartus per savaitę. 

 

6. Nešiokite galvos apdangalus

 

Saulė gali išlįsti nedažnai arba neatrodyti pakankamai stipri, jog pakenktų Jūsų plaukams ir galvos odai, tačiau taip nėra. Ultravioletiniai spinduliai vis tiek gali pakenkti Jūsų plaukams, o šaltas vėjas gali padaryti plaukus sausesnius, labiau linkusius lūžinėti. Kaip apsaugote veido odą ir tepate ją kremu nuo saulės, taip ir plaukams suteikite apsaugą – dėvėkite šaliką ar madingą kepurę, kad apsaugotumėte plaukus nuo nepalankių oro sąlygų ir naudokite produktus, kurie apsaugo plaukus nuo saulės spindulių.

7. Elkitės švelniai

 

 

Šį sezoną orai jau gana atšiaurūs Jūsų plaukams, todėl Jūsų užduotis – juos prižiūrėti ir švelniai rūpintis. Nešukuokite plaukų per stipriai, net jei jie susivėlę ar slenka. Jei vis dėlto plaukų švelnus šukavimas tampa kančia, galite į pagalbą pasitelkti šepetį, kuris ne tik greit iššukuos susivėlusius plaukus, bet ir apsaugos juos nuo lūžinėjimo. Taip pat nepamirškite užtepti plaukų serumo, kad stiprintumėte plauką ir išvengtumėte jo slinkimo. 

8. Plaukų puoselėjimas iš vidaus

 

 

Nepamirškite, kad rūpintis plaukais turite ne tik iš išorės, bet ir iš vidaus. Stenkitės į savo racioną įtraukti maistą, kuris praturtintas omega rūgštimis ir baltymais. Taip pat, valgykite daugiau daržovių, kurie turi cinko ir vitamino B6 ir nepamirškite gerti daugiau vandens.


 

Sveiki ir žvilgantys plaukai – ne mitas, o tiesa. Pasinaudodami mūsų rekomendacijomis, išlaikykite savo plaukus tokius visą sezoną. Nebijokite iškilus klausimams pasikonsultuoti su specialistais

aliejus plaukams apsauga plaukams pažeistų plaukų priežiūra plaukų kaukė plaukų kondicionierius plaukų priežiūra plaukų priežiūros priemonės plaukų šampūnas

GROŽIO PASAULIS DABAR DAR ARČIAU TAVĘS!

Atsisiųsk mūsų programėlę!