Tobulo įdegio link arba kaip saugoti odą nuo saulės

Įdegis – vienas gražiausių ir geidžiamiausių vasaros atributų. Kiekviena stengiamės gaudyti saulės spindulius ar renkamės greitesnę soliariumų alternatyvą. Saulės spinduliai susideda iš dviejų rūšių: UVA ir UVB. Pirmieji skverbiasi į gilius odos sluoksnius ir veikia mūsų organizmą net apniukusią dieną, o antrieji yra linkę veikti odos paviršių.

 

SPF – kas, kodėl ir kaip?

Kosmetologai ir dermatologai akcentuoja, kad saulės perteklius skatina odos senėjimo procesus – ardo kolageno/elastino skaidulas, iššaukia pigmentines dėmes bei odos uždegimą. Norint išvengti saulės daromos žalos kūnui, yra būtina degintis atsakingai. DOUGLAS odos ekspertė Laima Kairienė akcentuoja SPF apsaugą. Kiekvieno atvejis individualus –  SPF indeksas gali priklausyti nuo to, kiek būnama saulėje. Pavyzdžiui, gaunama spinduliuotė, kai praeiname saulėta gatve nuo namų iki darbo skiriasi nuo deginimosi paplūdimyje, tad ir naudojama apsauga nuo saulės gali skirtis.

Vasaros sezonu, anot ekspertės, veido apsauga nuo saulės yra būtina kaskart einant į lauką. Deginantis paplūdimyje nuo saulės reikėtų saugoti visą kūną. Priklausomai nuo buvimo saulėje laiko pasirenkamas SPF indeksas, tačiau atsarga gėdos nedaro – kuo didesnis SPF, tuo jūsų oda bus saugesnė. Grožio ekspertė rekomenduoja išmėginti ir kūnui, ir veidui tinkantį Collistar SPF 50 kremą ar One Two Free kasdienę priemonę tik veido odai. Šie produktai – vasaros TOP naujienos!

 

Ekspertė ragina nebijoti SPF 50 indekso, ypač ruošiantis lauke būti ilgiau. Svarbu nepamiršti, kad apsauginis kremas turi būti tepamas bent 20 min iki išėjimo į tiesioginius saulės spindulius. Dažna klaida tepantis saulės apsaugos priemones – užtepamas per mažas kiekis. Rekomenduojamas kiekis yra vienas arbatinis šaukštelis kiekvienai kūno daliai. Taip pat apsauginio kremo sluoksnį reikėtų atnaujinti išsimaudžius, nes net ir atsparūs vandeniui kremai nusiplauna. Taip pat pasitrynus rankšluosčiu ar stipriau suprakaitavus.

Ką reiškia SPF indeksas?

Odai didžiausią poveikį daro UVA ir UVB tipo spinduliai. Joks apsaugos nuo saulės faktorius negali visiškai sulaikyti ar užblokuoti kenksmingų UV spindulių. Tačiau kuo didesnis apsaugos nuo saulės faktorius, tuo stipresnė apsauga ir tuo ilgiau galima būti saulėje nerizikuojant nudegti.SPF yra visiems gerai žinomas žodis, tačiau retas žino skaičiaus, rašomo šalia, reikšmę. Baltaodžiai yra skirstomi į keturias fototipų grupes pagal odos jautrumą saulei. Tuo reikėtų remtis ir renkantis apsaugos stiprumą – kaip greitai matosi saulės poveikis, ar, kitaip sakant, kaip greitai oda rausta. Kuo oda jautresnė, tuo stipresnės priemonės reikia. Skaičius prie SPF nusako, kiek pasitepus tam tikra priemone prailginate saugų deginimąsi. Rekomenduojama vadovautis 10 minučių taisykle – SPF skaičių dauginti iš 10 – gautas skaičius nurodo, kiek minučių pasitepus kremu saugu būti saulėje. SPF15 x 10 = 150 minučių apsaugos.Tai negalioja, jeigu bėgioji, suprakaitavai, maudeisi ar nusišluostei rankšluosčiu. Tokiu atveju, apsaugą BŪTINA atnaujinti. SPF15 sulaikys apie 93%, SPF30 - 97%, o SPF50 – 99%. Tai itin svarbu lepiai ar brandesnei odai.

Kokius gi filtrus rinktis? Mineraliniai filtrai saulės spindulius atspindi nuo odos paviršiaus kaip veidrodis, o cheminiai sugeria saulės spindulius odoje ir paverčia juos nežalinga odai šilumos energija.

 

Kasdienės rutinos svarba

Kitas svarbus faktorius, tai kasdienės veido odos priežiūros produktai. Karštuoju metų sezonu, deginantis, nerekomenduojama naudoti produktų su retinoliais ar darytis procedūrų su rūgštimis. Jau įdegus mūsų tikslas būna išlaikyti tolygų įdegį kuo ilgiau. Tai padaryti padės intensyvus odos drėkinimas tiek deginantis, tiek po saulės vonių. Puikiai tam tinkamas yra DOUGLAS drėkinantis ir šaldantis kremas po deginimosi.

 

Alternatyva – savaiminis įdegis

Norint turėti švytinčią bronzinę odą nebūtina degintis ilgai. Vis populiarėja savaiminio įdegio priemonės, kurios, užteptos ant odos, suteikia pasirinktą spalvą nekenkdamos mūsų sveikatai. Ekspertė rekomenduoja pradžioje nesirinkti tamsių atspalvių, geriau – išbandykite šviesesnius. DOUGLAS siūlo itin platų savaiminio įdegio priemonių pasirinkimą. Pavyzdžiui – TAN-LUXE specialų tamsinantį ir nuo saulės saugantį serumą veidui ar to paties gamintojo lengvos tekstūros savaiminio įdegio putas.

 

 

Vasarą būkite įdegusios, tačiau saulės voniomis mėgaukitės saugiai ir efektyviai, naudodamos tinkamą SPF apsaugą. Nevenkite ir savaiminio įdegio priemonių – jos padės greičiau įgauti norimą atspalvį! Svarbu išsirinkti sau tinkamus, odą puoselėjančius produktus. Visus juos rasite DOUGLAS parduotuvėse bei internetinėje svetainėje www.douglas.lt

kremai nuo saulės kremas nuo saulės kūno apsauga nuo saulės priemonės po saulės Profesionalūs patarimai savaiminio įdegio priemonės

GROŽIO PASAULIS DABAR DAR ARČIAU TAVĘS!

Atsisiųsk mūsų programėlę!