Žemės diena. 04.22.

 

Kiekvienais metais balandžio 22 dieną visame pasaulyje minima Žemės diena, kuria siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į svarbias mūsų planetos problemas – klimato kaitą, visuotinį atšilimą, didžiulius taršos kiekius. Žvelgiant į šių dienų aktualijas, visą pasaulį paveikusi pandemija taip pat smarkiai padidino sunaudojamo plastiko kiekį, o plastiko tarša yra kenksminga ne tik aplinkai, bet ir mūsų sveikatai.

Reaguodamos į šias aktualias problemas, visuomeninės organizacijos siekia atkreipti žmonių dėmesį, skatinti kiekvieno iš mūsų sąmoningumą ir atsakingumą. Ši diena įkvepia imtis veiksmų siekiant apsaugoti ir tausoti Žemę.

Grožio industrija taip pat žengia į priekį ir vartotojams siūlo inovatyvius, aplinkai draugiškesnius sprendimus. Tad kviečiame pasižvalgyti, ką mums gali pasiūlyti grožio sektorius!

Tvarumas, įsitvirtinantis ir grožio industrijoje

Žvelgiant į 2021 metų vyraujančias tendencijas, didelio dėmesio sulaukia ir grožio srityje ypač vertinamas tvarumas. Vartotojai vis dažniau prioritetą teikia aplinkai draugiškiems produktams, mažina perkamų plastiko produktų kiekį, tad to paties tikisi ir iš verslo. Tvarumas grožio pramonėje apima ne tik pakavimą, bet ir visą gamybos procesą bei atsakingą ingredientų pasirinkimą. Šiais metais ypač dominuoja „švarus“ grožis – tokios grožio priemonės gaminamos be žmogaus sveikatai kenkiančių ingredientų.

Tvarumas, „švarių“ grožio produktų populiarumas ir pasirinkimas ateityje vis labiau augs, kadangi užklupusi pandemija tik dar labiau atkreipė vartotojų dėmesį į sveikatos ir švarios aplinkos svarbą. Vis daugiau garsių prekės ženklų jungiasi prie šios iniciatyvos ir rinkai pateikia inovatyvius, sveikatai draugiškus ir aplinkos taršą mažinančius produktus.

Tvarios pakuotės

Tai aplinkai draugiškos pakuotės, kuriamos atsakingai ir efektyviai naudojant išteklius. Gamyboje naudojamos perdirbtos žaliavos, o gamybos procesai organizuojami taip, kad paliktų kiek įmanomą mažesnį ekologinį pėdsaką.

Per pastaruosius kelerius metus, grožio prekių ženklai jautė vis didesnį spaudimą sukurti daugkartinio naudojimo ir pakartotinai užpildomus pakuočių dizainus. Tokios pakuotės mažina perteklinį vartojimą bei skatina žiedinę ekonomiką. Reaguodami į augančią šių produktų paklausą, prekių ženklai siūlo pirkėjams naujai ištobulintus, aplinkai draugiškus produktus. Garsūs kvepalų gamintojai taip pat prisideda prie šios iniciatyvos: ARMANI My Way ir HERMÈS H24 EDT – tai patogūs, pakartotinai užpildomi kvepalų buteliukai. Jų perdirbamos dėžutės pagamintos iš 100% perdirbto popieriaus ir pagamintos taip, kad būtų sunaudojama kuo mažiau kartono.

Grožio prekės ženklas COLLISTAR taip pat siūlo daugkartinio naudojimo produktus. Vienas iš jų – Impeccable Eye Shadow akių šešėliai su pakartotinai papildoma, aplinkai draugiška dėžute. Gamintojas SENSAI taip pat palaiko tvaraus verslo idėją ir siūlo vartotojams pirkti produktų papildymus, o ne vis naujus gaminius: be makiažo priemonių, jau siūloma ir odos priežiūros priemonių papildymai, pavyzdžiui, naujoji Essence Day Veil esencija prieš senėjimo požymius. Tad ir Jūs paieškoję tikrai atrasite savo mylimus produktus, kviečiančius prisidėti prie aplinkos saugojimo.

Tačiau, kad ir tokia puiki būtų pakuočių sudėtis, kiekvienas mes, kaip pirkėjas taip pat galime prisidėti prie švaresnio pasaulio kūrimo. Tinkamai rūšiuodami pasibaigusių produktų pakuotes, ne tik sumažinsimę taršą ir šiukšlių kiekį, tačiau ir prisidėsime prie didesnio perdirbamų medžiagų kiekio.

Ekologiški produktai

Žmonės vis daugiau dėmesio skiria naudojamiems kūno priežiūros produktams. Kaip ir minėjome anksčiau, vartotojai vis sąmoningiau renkasi priemones ir atkreipia dėmesį į produktų sudėtį. Rinkdamiesi ekologiškus, natūralesnius produktus užtikriname pilnavertę kūno priežiūrą ir pasiekiame puikių rezultatų nepakenkdami savo sveikatai. Natūralios, veganiškos sudėties priemonės ypač tinka jautrią odą turintiems žmonėms, kadangi dėl švelnios sudėties šios priemonės retai sukelia alergines reakcijas bei kitus nemalonius pojūčius.

O produktų pasirinkimas yra tikrai platus! Pavyzdžiui, veido priežiūrai LUMENE prekės ženklas siūlo Nordic Hydra Oxygen recovery 72H Hydra Gel Mask drėkinamąją veido kaukę, kurios sudėtyje yra 95% natūraliai išgaunamų ingredientų, tarp jų ir Arktinio šaltinio vanduo.  Netgi rinkdamiesi dekoratyvinę kosmetiką galite atrasti odai draugiškų priemonių. Gerai žinomas prekės ženklas ISADORA kosmetikos gamyboje naudoja tik aukščiausios kokybės žaliavas be pridėtinių kvapiųjų medžiagų, tad ši kosmetika tinka net ir jautriausiai odai. Vienas iš tokių produktų  – Face Sculptor veido modeliavimo priemonė - švelni, subtili ir bekvapė kosmetika. Kompanija GROWN ALCHEMIST remiasi nuostata, kad grožis ir sveikata yra glaudžiai susiję chemiškai, biologiškai ir fiziškai, tad jų produkciją kuria trijų sričių specialistai. Jie tyrinėja žmogaus organizmo funkcijas, veikimą ir medžiagų pasisavinimą tam tikru paros metu - šie rezultatai lemia natūralią jų produkcijos sudėtį su natūraliais peptidais ir antioksidantais. Be to, jų naudojamos natūralios medžiagos apdorotos nenaudojant chemikalų. 

 

Tvarių produktų pasirinkimas auga ne tik veido priežiūros asortimente, bet ir plaukų. Vis daugiau prekes ženklų atsisako nenatūralių medžiagų ir buteliuke palieka tik gamtos dovanojamus ingidientus. Pavyzdžiui, plaukų priežiūros ženklas ALTERNA visiškai atsisakė sulfatų, parabenų, sintetinių dažų, mineralinės alyvos, bei vazelino. ALTERNA natūralių, veganiškų šampūnų pasirinkimas toks platus, kad savo plaukų tipui ras produktą kiekviena. Geriausia tai, kad naudodami tokias natūralias priemones galime būti tikri, kad plaukais bus puikiai pasirūpinta, jie blizgės, bus stiprūs ir minkšti!

Kiekvienas iš mūsų įvairiais būdais galime prisidėti prie taršos mažinimo ir Žemės tausojimo. Rinkdamiesi tvarias pakuotes mažiname vartotojiškumą, o ekologiškų produktų pasirinkimas teigiamai atsiliepia ne tik mūsų pačių sveikatai, bet ir aplinkai, kurioje gyvename.

ekologija Tvarumas Žemės diena

GROŽIO PASAULIS DABAR DAR ARČIAU TAVĘS!

Atsisiųsk mūsų programėlę!