LUMENE Nordic Sensitive [HERKKÄ] - šio sezono jautrios odos išsigelbėjimas

Kaip jautiesi, kai lapkritį (ir dalį gruodžio) džiaugiesi sniegu, o artėjant Kalėdoms jis nutirpsta? Jausmų linksmieji kalneliai. Taip pat jaučiasi ir tavo oda.

Permainingas oras net ir ne itin jautrią odą priverčia išsausėti. Šaltas vėjas, sniegas, lietus... rodos visos rudens/žiemos sezono orų prognozės pranašauja odos apsauginio barjero susilpnėjimą. Tuomet odą ima tempti, ji šerpetoja, rausta, kartais niežti. Ir tai laukia net riebiaodžių.

Šiuo sezonu padeda tik viena – sluoksniavimas. Odos priežiūros priemones gali visiškai pritaikyti prie sezono, o gali atnaujinti (ar pridėti) tik kelis sluoksnius. Mano laimei, šįkart sezoną pasitikau išbandydama LUMENE naujienas jautriai odai. Kaip jas sluoksniuoti ir kam jos patiktų?

 

 

Visų pirma, visada visada visada, kad ir kokia jautri būtų šiuo metu (ar visuomet) tavo oda, kad ir kaip norisi miegoti, ar reikia skubėti ruoštis iš ryto, sluoksniai prasideda nuo prausiklio ir toniko. Naujienų šiam žingsniui neturime, tačiau galėčiau rekomenduoti „Nordic Hydra [Lähde] Oat Milk Oil Cleanser“ arba „Herkka Soothing Cleansing Milk“ valymo žingsniui ir „Herkka Soothing Toner“ tonizavimui. Pirmasis prausiklis yra bekvapis, itin švelnus, tad taip pat puikiai tiks jautriai odai, kaip ir specialiai tam pritaikyta „Herkka“ linija.

Antra – serumas. Jis bekvapis, tirštesnis, nei gerai pažįstamas „Nordic Hydra [Lähde] Aqua Serum“, tačiau taip pat greitai susigeria ir puikiai drėkina. Įvairiausi ceramidai padės atkurti odos barjerą ar jį sustiprinti. Serumas „Nordic Sensitive [Herkkä] Weightless Serum“ gali padėti sumažinti jautrumo požymius – paraudimą, tempimą. Susigeria greitai, tačiau iš pradžių juntamas lipnumas. Jei toks pojūtis nepatinka, tuomet serumas gali pareikalauti šiek tiek kantrybės. Visgi, dažnai būtent raminančios sudėtinės dalys ir sukelia tą lipnumo pojūtį. Jis pranyksta, vos tik produktas susigeria į odą. Ji lieka juntamai švelnesnė akimirksniu. Šį sluoksnį rekomenduočiau įtraukti į rutiną tiems, kurie turi mylimą kremą, kurio nenori keisti.

Trečias sluoksnis – drėkiklis. Pradėsiu nuo naktinio balzamo „Nordic Sensitive [Herkkä] Rich Night Balm“, nes tokio dažnai nesutiksi. Itin sodrus, tačiau jį tepantis nėra jokio silikoninio jausmo. Pratusiems prie jo gali būti keista, kad tepamas šis kremas gana ilgai išlieka baltas (tarsi nesigeria į odą), tačiau tai tik laikina apgaulė. Vos sušilęs, kremas susigeria greitai. Palieka juntamą sluoksnį, tačiau kadangi yra naktinis, jokių reikalų negadina net ir riebiaodžiams. Sudėtyje taip pat rasi daugybę ceramidų, emolientų ir kitų medžiagų, kurios itin aktyviai rūpinsis tavo odos barjeru. Linkusiems į aknę nerekomenduočiau, tačiau visiems kitiems – puikus naktinis kremas, kuris apdovanos gaivia oda iš ryto. Naktiniai drėkikliai, mano nuomone, taip pat yra lengvai į rutiną įtraukiamas naujas žingsnis, ar lengvai keičiamas – eidami į lovą nesidažome ir vaizdo skambučių nebeplanuojame, tad viskas, ką turi daryti naktinis kremas – puikiai veikti.

Dieną jautriai odai prižiūrėti gali rinktis vieną iš dviejų alternatyvų – sodrų dieninį kremą (tiks sausai odai) „Nordic Sensitive [Herkkä] Rich Day Cream“ arba lengvą drėkiklį riebiai, mišriai ir normaliai odai „Nordic Sensitive [Herkkä] Weightless Moisturizer“. Sodrusis mano riebiai odai kiek per sunkus, tačiau tiktų, kaip alternatyva nakčiai (jei nesinori dar sodresnės balzamo versijos). Lengvas drėkiklis yra tikrai neįtikėtinai lengvas, kaip produktas, skirtas puoselėti odos barjerą. Susigeria lengvai, tikrai tinka naudoti po kremu nuo saulės ar makiažo pagrindu – nepalieka „užklotos“ odos jausmo. 

Sodrusis „Rich day cream“ jos taip pat „neužkloja“ ir oda lieka maloniai gaivi, tik tekstūra tikrai juntamai sunkesnė, tad ją įvertins sausą odą turintys žmonės. Norintiems pajusti visą linijos efektą ir odą apgaubti saugančiu rūpesčiu, rekomenduoju į rutiną įtraukti ir vieną iš šių drėkiklių, tačiau jei savo dabartinio dieninio kremo nekeistum į nieką, šį žingsnį gali praleisti.

 

Pabaigai – paakių kremas. Kaip gi be jo? Juk oda aplink akis drėgmės ir apsaugos netenka greičiausiai. Kaip ir visi šios linijos drėkikliai, „Nordic Sensitive [Herkkä] Rich Eye Cream“ praturtintas avižų ceramidais, kurie saugo odos barjerą, padeda jį puoselėti, o taip pat sudėtyje yra medžiagų, kurios gali padėti nuraminti jautrią odą. Jis tikrai patiks sausesnę, jautrią odą turintiems, o taip pat (spėju) vyresnio amžiaus žmonėms, kurių paakių oda paprastai trokšta sodresnių formulių.

Kuo dar žavi visa ši linija? Tinkamumas jautriai odai buvo išbandytas klinikiniais tyrimais, ji sukurta bendradarbiaujant su Suomijos alergijos, odos ir astmos federacija. Taip pat, visi produktai – be kvapiųjų medžiagų (žinau, kad kai kuriems iš jūsų tai itin svarbu), tinka veganams, viskas pagaminta Suomijoje, pakuotėms naudojant perdirbtas arba perdirbamas medžiagas. Jokių paslėptų kėslų, tik rūpestis tavo jautria oda.


 

GROŽIO PASAULIS DABAR DAR ARČIAU TAVĘS!

Atsisiųsk mūsų programėlę!