HELENA RUBINSTEIN: „Grožis yra jėga, pati svarbiausia iš visų.“

 „Grožis yra jėga, pati svarbiausia iš visų.“

Helena Rubinstein

 

Taip kažkada pasakė HELENA RUBINSTEIN, kurios vardą puikiai žino  moterys visame pasaulyje. Taip pavadinta dar praėjusio amžiaus pradžioje jos įkurta, ir šiandien tarp grožio pramonės lyderių esanti kompanija. Šis vardas neatsiejamas ir nuo amžinos moterų kovos už lygias teises. Sakysite, grožis su tuo nesusijęs? Dar ir kaip!

 

AVANGARDO DVASIA

Ambicinga, plaukti prieš srovę nebijojusi Helena Rubinstein buvo tikra grožio pramonės pionierė. Tais laikais, kai didžioji dalis profesijų moterims buvo neprieinamos, ji turėjo viziją paversti namų gamybos veido kremą verslu ir buvo pasirengusi sukurti kosmetikos imperiją, padėsiančią jai tapti pirmąja savo jėgomis materialinę gerovę susikūrusia moterimi.

Helena gimė 1872 m. Krokuvoje ir tuo metu niekas nenujautė, kokia nuostabi ateitis jos laukia. Būdama vyriausia iš aštuonių dukterų ji turėjo ištekėti už turtingo seno našlio, nes tokia buvo jos tėvų valia. Tačiau Helena turėjo kitokių planų ir būdama 22 metų sėdo į laivą, plaukiantį į Australiją.

Nors jos mama ir nebuvo pernelyg sužavėta tokio Helenos sprendimo, ji vis tiek pasirūpino, kad ši nepritrūktų veido kremo – į išvykstančios dukters lagaminą įdėjo ne vieną jo indelį. Australijoje porcelianinė Helenos oda akimirksniu sužavėjo moteris ir jos ėmė domėtis, kokia jos grožio paslaptis. Helenai kilo mintis pabandyti prekiauti šiuo veido kremu pavadinus jį „Valaze“ (vengrų kalboje šis žodis reiškia „Dangaus dovana“). Taip ji paklojo pamatus savo kosmetikos imperijai.

GROŽIO PASAULIO LYDERĖ NUO 1902 M.

 

Prekių ženklo „Helena Rubinstein“ ir moters, vardu Helena Rubinstein, istorijos labai panašios. Šiandien tos pačios avangardinės dvasios vedama kompanija „Helena Rubinstein“ siekia praplėsti odos ląsteles tyrinėjančio mokslo ribas.

Nuo 2008 m. ji bendradarbiauja su estetinės medicinos klinika „Laclinic-Montreux“ ir dr. Pfulgu. Vienas šio bendradarbiavimo vaisių – šioje klinikoje atliekamų procedūrų efektą atkartojančių odos priežiūros priemonių serija „Re-Plasty“. Pasiryžusi pasitelkti mokslą, kad jis tarnautų grožiui, kompanija „Helena Rubinstein“ nuolat bendradarbiauja su mokslininkais ir visus savo gaminius kruopščiai išbando pirmaujančiose pasaulio klinikose.

2012 m. kompanijos „Helena Rubinstein“ bendradarbiavimas su tyrimų centro „Inserm“ mokslininku dr. Lemaitre kosmetikos pasaulyje atvėrė naujas perspektyvas. Šis mokslininkas kartu su savo komanda kompanijos užsakymu tyrė galimybę „perprogramuoti“ odos ląsteles ir sukūrė odą skaistinančių bei jos senėjimo požymius mažinančių kosmetikos priemonių seriją „Prodigy Cellglow“.

 

„Powercell“ odos priežiūros priemonių serijai „Helena Rubinstein“ sukūrė specialią technologiją, leidžiančią pasitelkti odos apsaugai kamienines augalų ląsteles. Jos yra išgaunamos iš itin reto augalo samfyro naudojant biotechnologiją. Užtenka kelių itin koncentruoto ir veiksmingo „Powercell Skinmunity“ serumo lašų, kad oda taptų stangresnė ir įgautų sveiką spindesį.

KOVOTOJA UŽ MOTERŲ EMANCIPACIJĄ

 

Helenos Rubinstein palikimas neapsiriboja vien odos priežiūra. Ji manė, kad grožis yra jėga – kertinis emancipacijos akmuo pasaulyje, kuriame vyrai vis dar laiko savo rankose pernelyg daug kortų. Būdama aktyvi moterų teisių gynėja ji įkūrė nepasiturinčioms merginoms remti skirtą fondą suteikdama joms galimybę įgyti išsilavinimą. Dėl savo nesutramdomos dvasios ir socialinių normų nepaisymo ji tapo kelrode žvaigžde ambicingoms ir drąsioms moterims. „Vieno žmogaus požiūris gali pakeisti pasaulį“, – sakė ji ir savo pavyzdžiu tai įrodė. Šiandien jos viziją įkūnija dvi šio prekių ženklo remiamos asociacijos „Force Femmes“ ir „She Power“, Europoje ir Kinijoje kovojančios už moterų emancipaciją.

Helena Rubinstein

GROŽIO PASAULIS DABAR DAR ARČIAU TAVĘS!

Atsisiųsk mūsų programėlę!