Odos priežiūros mitai

Žydrūnė
Odos ekspertė
Visi autoriaus straipsniai

Apie odos priežiūrą ir kosmetikos produktus sklando gausybė mitų. Tai nėra blogai ir rodo, jog grožis - aktuali tema. Tik kartais, jie apriboja mūsų galimybes atrasti ką nors netikėto ir naudingo, o būna, kad aklai pasitikėdami ne specialistų nuomone, sulaukiame nemalonių pasekmių. Patirtį semiame pamažu, svarbu domėtis. „Bausti negalima pasigailėti“ - kur dėti kablelį?  Mielai padėsiu jums apsispręsti 😊


 

MITAI APIE RIEBIĄ - PROBLEMINĘ ODĄ


 

Mitas #1 Riebios odos drėkinti nereikia.

Absoliutus MITAS!!!

Tai populiariausias ir dažniausiai pasirenkamas kelias į sveikos odos “savižudybę” 😊. Didžioji dalis problemų atsiranda ar paūmėja būtent tada, kai odai trūksta drėgmės. Sausas patalpų oras, kondicionieriai, kompiuteriai, stresas, nepakankamos miego valandos ypatingai įtakoja drėgmės netekimą (o jei dar nedrėkiname patys…). Nelaukdama kol mes tai suprasime, oda pati aktyvuoja riebalinių liaukų funkcijas ir, gelbėdamasi nuo dehidratacijos, išskiria daugiau sebumo. Porose susikaupę riebalai - delikatesas blogosioms bakterijoms, kurių dauginimasis sukelia daug nemalonių pasekmių grožiui. O kur dar akivaizdžiai matomas veido blizgėjimas, sunkumai išsaugant tobulą makiažą…

DRĖKINTI BŪTINA! Svarbiausia - pasirinkti tinkamą drėkiklio tekstūrą.

Mitas #2 Riebią - probleminę odą reikia dažniau plauti.

JOKIU BŪDU! Per dažnas odos plovimas ir/ar per agresyvūs prausikliai susilpnina natūralų apsauginį odos barjerą, išbalansuojamas pH lygis, oda gali tapti dirglesne, lengviau praranda drėgmę ir vėl užsikuria minėtas problemų kūrimo mechanizmas.

NAUDOKITE DVIGUBO VALYMO SISTEMĄ, ŠVELNIUS PRAUSIKLIUS, PRAUSKITE ŠILTU (NE KARŠTU) VANDENIU. Svarbu - kokybė, o ne kiekybė.

Mitas #3 Spuogus puikiai gydo dantų pasta.

Pasta gali “padžiovinti” spuogą, tačiau bėrimo priežasties nepanaikins. Be to, pastoje esantis fluoras ir natrio laurilsulfatas gali sukelti kontaktinę alergiją, suardyti apsauginę odos funkciją, dėl ko ims kauptis bakterijos.

Mitas #4 Deginimasis soliariume ar tiesioginėje saulėje pagerina probleminės odos būklę.

TAI TIK LAIKINAS VIZUALINIS ĮSPŪDIS. Piktnaudžiavimas saule sukelia pagreitintą odos ragėjimą! Paviršinis sluoksnis storėja, kemšasi poros ir padidėja naujų bėrimų tikimybė. Be to, prakaite esančios druskos suardo apsauginę hidrolipidinę plėvelę, oda netenka drėgmės ir tampa neatsparia aplinkos poveikiui.


 

MITAI APIE KOSMETIKOS VEIKLIĄSIAS MEDŽIAGAS 


 

Mitas #1 HIALURONO RŪGŠTIS yra rūgštinis produktas.

NETIESA! Tai polisacharidas (cukrus) - natūraliai organizme esanti medžiga, kurios apie 50% randama odoje. Jos pagrindinė funkcija - surišti ir išlaikyti drėgmę odos paviršiniame ir vidiniuose sluoksniuose. Be vandens nėra gyvybės, todėl galima sakyti, kad hialuronas atsakingas už kūno ląstelių jaunystę, augimą ir atsistatymą. Jis rūpinasi odos putlumu, saugo nuo išsausėjimo, randėjimo, priešlaikinio senėjimo.

 

Mitas #2 Nuo niacinamido “lupasi” oda.

Itin dažnai girdimas teiginys. NETIESA! Niacinamidas nėra rūgštis, tai vitamino B3 Įspūdį, kad oda „nusirutulioja“ gali sukelti per didelis serumo kiekis ir per greitas kitų priemonių užtepimas. Poveikiui pakanka 4-5 lašelių, kuriuos paskirstykite ant viso veido ir leiskite susigerti.

Mitas #3 Silikonai kemša poras.

MITAS. Tarpai tarp silikono molekulių dideli, pati molekulė- akyta, pralaidi deguoniui, vandeniui, garams. Ji netrukdo odai kvėpuoti, nekemša porų, o sukuria apsauginį barjerą, neleidžiantį išgaruoti drėgmei. Silikonai veikia tik odos paviršiuje, lengvai nuplaunami, padeda paskirstyti priemonę, sulygina odos tekstūrą. Bėdos prasideda, kai oda neteisingai valoma ir akivaizdžiai trūksta drėkinimo.

Mitas #4 MINERALINIS ALIEJUS - odos priešas.

MITAS. Priešas yra nežinojimas. Taip, tai naftos produktas, tačiau kosmetinis mineralinis aliejus ne automobilinė alyva. Jo struktūra kitokia, jis išvalytas nuo visų pavojingų junginių, yra nekancerogeniškas. Privalumai:

  1. Hipoalerginis, tad dažnai naudojamas vaikų kosmetikoje;
  2. Puikiai “draugauja” su kitais ingredientais;
  3. Okliuzinė medžiaga- padengia odą drėgmę išsaugančia plėvele, puikiai nusiplauna;
  4. Nekemša porų, tačiau riebiai odai nerekomenduojamas dėl kitų niuansų.

NAUDOJAMAS: po agresyvių kosmetinių procedūrų ar nudegimų (pvz.saulėje), turint dermatologinių ligų.

Mineralinis aliejus nemaitina odos kaip kiti aliejai. Jis padeda atkurti apsauginio barjero funkcijas ir drėgmės balansą, todėl dažnai sutinkamas kosmetikoje, skirtoje labai brandžiai odai, kurios funkcijos sunkiai atsistato dėl amžiaus ypatumų.

Sveikai odai jo nuolat naudoti nerekomenduojama, nes ilgai naudojamas, atima iš odos galimybę pačiai atkurti apsaugines funkcijas, išsaugoti drėgmę. Oda “aptingsta”.


 

MITAI APIE KOSMETIKOS PRIEMONES


 

 

 

Mitas #1 MAKIAŽAS SENDINA ODĄ.

MITAS.

Ach, ta žmogiška silpnybė ką nors apkaltinti ir nusiimti atsakomybę nuo savęs 😊.

Odą sendina tingėjimas ją teisingai nuvalyti (o lengvesniu atveju - nežinojimas).

Stipresniam makiažui valyti, o ypač turint riebesnę ar probleminę veido odą, puikus pagalbininkas- DVIGUBO VALYMO RITUALAS. Makiažą valykite aliejiniu valikliu ar balzamu, kuris puikiai ištirpins ne tik makiažą, bet ir perteklinį sebumą lengvai bei greitai, suminkštins odą. Antrasis žingsnis - švelnus, odos netraumuojantis prausiklis. Švari oda - sveika ir jauna oda!

Makiažas - ne sendina, o kelia mūsų moterišką savivertę ir yra nuostabi saviraiškos forma 😉.

Mitas #2 ODA PRIPRANTA PRIE KOSMETIKOS.

MITAS.

Pamenat anekdotą apie šuniuką ir grikius? 😉 Kokia būtų emocinė ir fizinė sveikata, jei ilgą laiką valgytume tą patį patiekalą?  Kaip mityboje, taip ir odos priežiūroje reikalinga kompleksinė pagalba. Atstačius, patenkinus kokį nors poreikį, efektą jausti nustojame. Tuomet, imamės tvarkyti kitus dalykus, kuriems, tikėtina, reikalingos visai kitokios pagalbinės medžiagos. SVARBIAUSIA - jausti odos poreikius ir suteikti tuo metu reikiamą pagalbą.

Mitas #3 ŽIEMĄ REIKIA NAUDOTI MAITINANTĮ, O VASARĄ DRĖKINANTĮ KREMĄ.

Tai individualu!

KAS YRA KAS? Labai paprastai kalbant, DRĖKINANČIAME KREME dominuoja vanduo ir kiti drėkinantys komponentai, o natūralūs aliejai sudaro mažesnę procentinę dalį. MAITINANČIAME KREME drėkinantis kompleksas taip pat privalomas (odai, kaip ir mums, išgyvenimui reikalingi tiek maistas, tiek vanduo), tačiau augalinių aliejų kiekis procentiškai didesnis.  Natūralūs aliejai (okliuzinės medžiagos) - kaip skydas saugo nuo aplinkos poveikio, stiprina natūralią odos apsaugą, neleidžia išgaruoti drėgmei.

Kokį kremą rinktis, diktuoja ir oro sąlygos, ir individualūs odos poreikiai. Pvz.:

  1. Į darbą nuvykti šaltuoju periodu tikrai pakaks ir mėgiamo drėkinančio kremo (jis saugos apie 40 min.);
  2. Pasivaikščiojimams po mišką žiemą, būtinai turėkite maitinantį, netgi “šalčio” kremą. Esant maždaug 8 laipsniams šalčio, riebalinių liaukų veikla sulėtėja, o tai mažina apsaugines odos f-jas;
  3. Prigimtinai sausai ar plonai brandžiai odai maitinantis kremas reikalingas nuolat, kad kompensuotų prigimtinį /amžinį sebumo trūkumą ir palaikytų natūralią apsaugą.

Drėkinantis kremas, kol mes gyvi, ant odos užšalti neturi jokių galimybių 😊. Tuo labiau, kad formulėse sukomponuoti ne vien drėkinantys ingredientai.

Maitinančiam kremui susigerti reikia šiek tiek daugiau laiko - apie 20-30 min. Tačiau jūsų grožis bus saugiose rankose 😊.

Mitas #4 PAAKIŲ KREMAS - MARKETINGINIS TRIUKAS.

MITAS.

Vėl gelbėja gebėjimas išgirsti odos poreikius 😊. Jaunam žmogui, kurio oda dar nepretenzinga, atskiras paakių kremas visai nereikalingas, puikiai tiks vienas drėkiklis visai veido zonai. Paakių kremas rekomenduojamas, jeigu:

  1. Veido ir paakių zonos odos poreikiai juntamai skiriasi (pvz. paakių oda daug sausesnė);
  2. Paakių zonoje ima ryškėti pirmosios raukšlelės ir norisi išvengti jų gilėjimo;
  3. Paakių zona turi spec. poreikių: paburkimus, tamsius ratilus, padidintą jautrumą ir pan.;
  4. Veido odai prižiūrėti naudojate kremą su itin aktyviomis veikliosiomis medžiagomis, kurios gali būti per stiprios gerokai lepesnei paakių sričiai.

Mitas #5 PIGI KOSMETIKA VEIKIA NE PRASČIAU UŽ BRANGIĄ.

Atsakymas - VEIKIA!  😊

Mažakomponentės kosmetikos gausa yra to įrodymas. Kuo mažiau ingredientų, tuo lengviau sukurti formulę, o ir veikliųjų medžiagų kaštai nėra dideli, nes rinkoje populiariausių kremų ingredientų patiems gaminti nebūtina, galima įsigyti iš kolegų. Tai nuostabi kosmetika, kuri rūpinasi baziniais odos poreikiais: drėkinimu, maitinimu, barjerinio sluoksnio stiprinimu arba sprendžia tam tikras konkrečias problemas. Tai labai svarbi funkcija! Ramiai, mažais žingsneliais, padedame odai išlikti sveika, jauna ir gražia.

Koks gi garsių rinkos lyderių pozicijas išlaikančių prekės ženklų išskirtinumas?

  1. galimybė turėti nuosavas laboratorijas su stipria šiuolaikine moksline baze;
  2. dermatologiniai tyrimai, atliekami su tikslinėmis grupėmis;
  3. inovatyvūs ingredientai - naujausi mokslo atradimai;
  4. ypatingos transportavimo sistemos, gebančios „nunešti“ medžiagas į vis gilesnius odos sluoksnius (šito, deja, negali padaryti ekonominės klasės kosmetika);
  5. formulės, kuriose suderinamos net nederančios medžiagos nenuslopinant viena kitos poveikio ir aktyvuojant viena kitos veikimą. Vienas produktas įgauna daug stipresnių funkcijų ir dovanoja greitesnius rezultatus.

Žinoma, tai kainuoja… Bet... Faktas, jog tikrai nesuveiks tai, ko nenaudojame. O kokį kelią į grožį renkamės, sprendžiame tik patys 😊.


 

GROŽIO PASAULIS DABAR DAR ARČIAU TAVĘS!

Atsisiųsk mūsų programėlę!