Sužinok, kaip pasiruošti slidinėjimo kelionei

Sužinok, kaip pasiruošti slidinėjimo kelionei

Nesvarbu, ar žiemos sportu džiaugsiesi ant gretimos kalvos, ar slidinėjimo kurorte - leidžiant laiką sniege ir trasose, tavęs laukia žemos temperatūros, ledinis vėjas ir spiginanti saulė. Ir visa tai tavo odai nepatinka - ji greitai praranda drėgmę, odos barjeras susilpnėja ir oda gali sudirgti. Sužinok, kaip gali pasiruošti iš anksto ir slidinėjimo kelionėje džiaugtis sveika oda.

 

Išvenk dehidratacijos ir vėjo nugairinimų

Šaltas, sausas ir mažiau deguonies turintis kalnų oras labai greitai priverčia mūsų odą išsausėti ir atrodyti pavargusią. Ne mažiau stipriai veikia vėjo ir šalčio derinys Lietuvoje. Maitinantys balzamai ir drėkinantys sodrios tekstūros kremai ar serumai padės odą sudrėkinti ar net išvengti odos sudirgimo dėl vėjo. Didelio šalčio ir vėjo atveju naudok ir šalčio kremą.

Patarimas: nepamiršk rankų ir lūpų

Jos dažnai nukenčia žiemos sportų metu ir dažnai yra pamirštamos. Maitinamosios sudėtys gali padėti apsaugoti šias jautrios odos zonas nuo šerpėtojimų ir suskilimų. YPATINGAI svarbu nepamiršti lūpų apsaugos nuo saulės!

Atkreipk dėmesį į apsaugą nuo saulės

Aukštai kalnuose UV spinduliai tavo odą veikia intensyviau. Sniegas taip pat prisideda - nuo jo saulės spinduliai atsispindi, tad dar daugiau žalingų spindulių pasiekia tavo odą. Dėl šių priežasčių neturėtum pamiršti apsaugos nuo saulės - naudok apsaugą su SPF 50 ar bent SPF 30 ir reguliariai atnaujink apsaugą kelis kartus per dieną. Juk niekas nenori iš žiemos atostogų grįžti su baltais "akiniais" ant įdegusio veido.

 

Laikas atsipalaiduoti

Po dienos aktyvios veiklos lauke tikrai jausi nuovargį. Lepink savo kūno odą raminančiu ir drėkinančiu aliejumi. Vos kelios minutės masažo vakare ir kitą rytą būsi pasiruošęs kartoti viską iš naujo!

odos barjeras odos drėkinimas odos maitinimas Odos priežiūra odos priežiūra žiemą veido priežiūra žiemą

GROŽIO PASAULIS DABAR DAR ARČIAU TAVĘS!

Atsisiųsk mūsų programėlę!