6 patarimai, kaip atgaivinti plaukus pavasarį

Plaukai – vienas iš moters aksesuarų, galintis pakeisti bet kokį įvaizdį. Nors ir žinome, kad plaukų puoselėjimui reikia skirti tiek pat laiko ir dėmesio, kiek veido odos priežiūrai, kažkodėl plaukai dažnai būna pamiršti. To pasekoje tenka rūpintis nusilpusiais, lūžinėjančiais ir išsišakojusiais galiukais. Pereinamuoju sezonu yra be galo svarbu pasirūpinti, kad po šaltos žiemos nusilpę ir temperatūrų kaitos nualinti plaukai spėtų atsigauti ir atėjus šiltiems orams, jie būtų sveiki bei spindintys! Jūsų patogumui - 6 pagrindiniai patarimai, kurie padės Jūsų plaukams sugrąžinti gyvybingumą ir žvilgesį!

1. Pamirškite plaukų džiovintuvą

Karštis – didžiausias plaukų priešas ir dažniausia sausų ir išsišakojusių galiukų priežastis. „Douglas“ ekspertė Žydrūnė pataria riboti dažną plaukų džiovinimą, kadangi džiovinimas karštu oru iš plaukų ištraukia drėgmę ir nualina plaukus. Taip pat jokiu būdu nesausinkite plaukų trindamos juos rankšluosčiu, tai turės tokius pat nepageidaujamus padarinius kaip džiovinant karštu oru ir dar smarkiai juos suvelsite!

Sprendimas šiai problemai – leiskite jiems džiūti natūraliai. Trūksta laiko? Plaukite plaukus vakare ir kasos natūraliai išdžius per naktį. Džiovinimas be karščio padeda išlaikyti plaukus blizgius ir sveikus.

Taip pat ekspertė pataria šaltesniais mėnesiais vengti plaukų formavimo žnyplėmis, kadangi tai tik dar labiau nualins ir taip silpnus plaukus. Išnaudokite šį laiką eksperimentams ir išbandykite naujus stilius, kuriuos galite susikurti naudojant plaukams draugiškas technikas.

2. Naudokite apsaugą nuo karščio.

Jei visgi naudojate žnyples, tiesintuvą arba džiovintuvą - privaloma prieš tai plaukus padengti apsauga nuo karščio, kuri tampa neišvengiama plaukų rutinos dalimi. Rinkoje apstu skirtingų prekės ženklų, kurie siulo įvairiausių tekstūrų apsaugų nuo karščio, todėl tikrai išsirinksite sau tinkamiausią. 

 

 

3. Reguliariai kirpkite plaukus

Ar kerpate plaukus tik tada, kai norite atnaujinti pasenusį ir pabodusį įvaizdį? Metas naujiems įpročiams!

Ekspertė pataria kas 4-8 savaites keliais centimetrais patrumpinti plaukų galiukus, nes tai leis ne tik atnaujinti įvaizdį, bet taip pat nukirpsite išsišakojusius bei išdžiūvusius plaukus.

Suskilinėję galiukai susiformuoja tuomet, kai plaukai yra pažeidžiami dėl karščio, aplinkos užterštumo, rūkymo, streso ir kitų veiksnių. Kirpimas magiškai neskatina plaukų augimo, tačiau užtikrina sveikus plaukų galiukus. Tad nieko nelaukite ir užsirašykite į kirpyklą galiukų trumpinimui!

 

4. Teisingai naudokite kondicionierių

Tikriausiai jau žinote, kad turėtumėte naudoti kondicionierių, bet ar tikrai naudojate jį teisingai? Plaukai pradeda riebaluotis nuo šaknų, tad prisiminkite šį faktą kai naudojate kondicionierių. Tepkite jį tik ant tam tikrų plaukų dalių – nuo vidurio iki galiukų. Jeigu naudosite neteisingai – galite likti su sukritusiais ir prie galvos prilipusiais plaukais.

Taip pat ekspertė pataria pabandyti paskirstyti kondicionierių per plaukus retomis šukomis, kurios gali padėti iššukuoti plaukus ir sumažinti vėlimosi tikimybę.

5. Plaukite plaukus po drungnu vandeniu

Kaip jau minėjome, karštis – didžiausias plaukų priešas, todėl jo reikia vengti ne tik džiovinant ar formuojant plaukus, bet ir duše.

Jeigu mėgstate karštus, atpalaiduojančius dušus – susimąstykite, kokią žalą darote savo plaukams. Visai kaip ir plaukų džiovinimas, prausimasis po karštu vandeniu gali ištraukti iš jūsų plaukų natūralius aliejus, todėl jie išsausėja ir atrodo blankesni. Taigi, kitą kartą žengdami į dušą, pirmiausia sureguliuokite temperatūrą. Drungnas vanduo taip pat maloniai atpalaiduoja kaip ir karštas, tačiau yra ne toks kenksmingas plaukams.

 

6. Didesni intervalai tarp plaukų plovimo

Jei kasdien plaunate plaukus, atėjo laikas pakeisti šį įprotį. Pernelyg dažnai plaunami plaukai netenka juose esančių natūralių aliejų, kurie padeda išlaikyti plaukų drėgmę ir apsaugą. O tai ypatingai kenksminga žiemą, kadangi šaltuoju metų laiku jų ypač trūksta.

Ekspertė pataria pabandyti kiek įmanoma prailginti tarpus tarp plovimų. Jei įprastai plaunate plaukus kiekvieną dieną, pereikite prie kas antros dienos plovimo, o jei pastebite, kad jūsų plaukai yra smarkiai išsausėję – pabandykite plauti kas tris dienas.

Kitas būdas pailginti laiką tarp plovimų yra sauso šampūno naudojimas. Ši priemonė grąžina jūsų šukuosenai gyvybę ir apimtį, pakeldama plaukus nuo šaknų. Tačiau svarbu pabrėžti, kad sausais šampūnais piknaudžiauti nereikėtų – naudokite tik labai prireikus, bet ne dažniau nei kelis kartus per savaitę.

douglas eksperto pasirinkimas plaukams plaukų priežiūra Profesionalūs patarimai

GROŽIO PASAULIS DABAR DAR ARČIAU TAVĘS!

Atsisiųsk mūsų programėlę!